top of page

Even voorstellen

In het interieurvak gaat veel op gevoel, maar echt de schoolbanken weer in om je kennis up to date te houden over de geschiedenis en de vakkennis doen we niet zo snel, al is de behoefte om meer te leren over interieur er altijd.


Hoe zat het ook alweer met die standaardmaten? Wanneer mag je iets antiek noemen? Wie is de ontwerper van die ene designstoel? Wat zijn de kenmerken van Neogotiek? Veel van deze antwoorden hebben we ooit wel geweten en zit ergens ver weg, maar het zou leuk zijn om deze informatie weer op een leuke manier bij te spijkeren.

Door deze behoefte ontstond dit spel, De Interieur Quiz. Het maken ervan leverde al veel leuke momenten op. We kwamen erachter dat als de één een antwoord wel wist, de ander die vaak dan niet wist, en andersom. 


Je merkt dat je kennis bestaat uit wat je hebt meegemaakt, wat je voor studie hebt gedaan, waar je interesses liggen en daarnaast wat je bijblijft. Dit is dan ook hetgeen wat aan de voorgrond zit. Maar net die andere feitjes en leuke weetjes willen wij je op deze speelse manier weer bijbrengen, net zoals ze bij ons weer een lampje hebben doen branden. 

Veel plezier met het spelen van deze quiz. En wees niet te streng voor elkaar! 

Groet,

Eva, Mark Timo & Amanda

Vind ons

  • Instagram
  • LinkedIn

Eva is een allround styliste die te zien is in het programma "vtwonen, weer verliefd op je huis". Haar werkzaamheden zijn heel divers en nog steeds in ontwikkeling. Van totale make-overs tot korte adviesgesprekken, een ontwerp van scratch of juist de finishing touch. Daarnaast heeft ze een showroom in Amsterdam die ze aan het uitbreiden zijn tot ware inspiratieruimte.

Eva van de Ven

  • Instagram
  • LinkedIn

Mark Timo inspireert interieurprofessionals met De Interieur Club Podcast en de netwerkborrels voor de interieurbranche. In de Jordaan in Amsterdam heeft hij een boutique hotel The Blossom House Amsterdam. Als General Manager heeft Mark Timo verschillende hotels geopend en verbouwd. Bij Studio Mark Timo bedenkt hij creatieve concepten en doet hij diverse interieurprojecten.

Mark Timo

  • Instagram
  • LinkedIn

Amanda van Dommele is freelance interieurstylist die vanuit de videoproductie de overstap maakte naar setdressing en interieurstyling. Sindsdien heeft zij particuliere woningen, kantoren en een hotel mogen inrichten. Daarnaast is zij momenteel stylist bij het tv-programma Je Huis op Orde.

Amanda van Dommele

bottom of page